З метою розвитку напрямів STEM-освіти, підвищення зацікавленості учнівської молоді природничими науками та розвитку власного інженерного потенціалу на початку лютого  вдруге стартував «Інженерний тиждень». Захід проводили Інститут модернізації змісту освіти  спільно з ГО «Про.Про.Лаб», за підтримки Міністерства освіти та науки України. Інженерний тиждень —проєкт для учнів, покликаний зацікавити їх наукою і дати їм поштовх до розвитку власного інженерного потенціалу. Учасниками Всеукраїнського
інженерного тижня стали й юні дослідники Сокальської станції юних
техніків. На один тиждень класи перетворилися на мейкерські та дослідницькі лабораторії, а учні — на активних інженерів та дослідників. А для керівників гуртків – ще одна можливість зацікавити гуртківців наукою і дати їм поштовх до розвитку власного інженерного потенціалу. Зробити власноруч інженерну конструкцію і побачити її в дії — найкращий мотив для розвитку творчості учнів та реалі-зація їхнього інженерного потенціалу.
За невеликий час діти зрозуміли, що математика, фізика та хімія — не сухі науки, а захопливий, дивовижний, незвіданий світ.
Тиждень завершився виставкою кращих інженерних робіт, на які були представлені: лабіринти, калейдоскопи, ловці вітру, перископи, спектроскопи, ракети, гідравлічні ліфти та багато іншого. Учні із задоволенням майстрували «чудо- техніки» і досліджували їхні фізичні, хімічні, біологічні властивості.
Це цікаво, круто, сучасно. Це наше майбутнє.

Від admin

Залишити відповідь