7 лютого 2023 року в онлайн форматі відбувся організований Українським державним центром позашкільної освіти Всеукраїнський семінар-практикум керівників гуртків фотомистецтва  обласних методичних об’єднань «Використання новітніх технологій  під час проведення занять»  (он-лайн)

Учасників  семінару привітав та побажав успіхів і натхнення у творчих пошуках Директор Українського державного центру позашкільної освіти Геннадій Шкура.

На семінарі-практикумі  було  розглянуто низку актуальних питань з організації навчального процесу в умовах поєднання он-лайн та оф-лайн занять та пов’язаних з організацією роботи гуртків з фотомистецтва.

Запрошені спікери познайомили аудиторію з організаційними аспектами аеро-фотозйомки за допомогою дронів на базі фотогуртка.

Було також розглянуто особливості розвитку творчих напрямків розвитку фотомистецтва та  їх висвітлення на вітчизняних електронних ресурсах.

Особливу увагу було надано компетентності педагогів у вирішенні психологічних проблем під час воєнного стану.

Спікерами семінару виступили:

Наталія Гордієнко, кандидат психологічних наук, завідувачка навчального відділу Центрального інституту післядипломної освіти;

Олександр Синиця, фотокореспондент інформаційного агентства УНІАН, член Національної спілки журналістів України;

Олександр Кучма, директор Дніпропетровського обласного дитячо-юнацького кіноцентру «Веснянка» Дніпропетровської обласної ради;

Інна Плотнікова, методист, керівник медіастудії «AIDA» Чернівецького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді;

Сергій Успаленко, керівник фотогуртка «Світлинка» Хмельницького палацу творчості дітей та юнацтва, спілчанин НСФХУ;

Андрій Москаленко, керівник фотогуртка КЗПО «Дніпропетровський обласний центр науково-технічної творчості та інформаційних технологій учнівської молоді» Дніпропетровської обласної ради»;

Володимир Михальов, керівник фотогуртка Сокальської районної станції юних техніків Львівської області;

Учасники заходу виказали зацікавленість в участі у наступних заходах та також запропонували низку питань для висвітлення спікерами у майбутніх семінарах.

У семінарі взяли участь представники Вінницької, Волинської, Донецької, Житомирської, Закарпатської, Запорізької, Івано-франківської, Київської, Кіровоградської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Тернопільської,  Харківської, Хмельницької, Черкаської, Чернівецької, Чернігівської областей та м. Києва.

Від admin

Залишити відповідь